Cerere eliberare adeverință de studii

Ați terminat cu succes studiile și doriți să obțineți o adeverință de studii pentru a vă certifica realizarea acestora? Este un proces important și necesar pentru mulți dintre noi, fie că avem nevoie de acest document pentru angajare, continuarea studiilor sau alte scopuri personale. Acest articol vă va ghida pas cu pas în procesul de redactare a unei cereri pentru eliberarea unei adeverințe de studii.

Vă prezentăm articolul creat în colaborare armonioasă cu persons.com.ro

Pasul 1: documentele necesare

Pentru a depune o cerere pentru eliberarea unei adeverințe de studii, trebuie să vă asigurați că aveți toate documentele necesare pregătite. Aceste documente pot varia în funcție de instituția de învățământ pe care ați frecventat-o, dar în general veți avea nevoie de următoarele:

  • Copie a actului de identitate (buletin, carte de identitate sau pașaport)

  • Copie a diplomei de absolvire

  • Copie a certificatului de naștere

  • Eventual, copie a certificatului de căsătorie (dacă numele de familie s-a schimbat)

Pasul 2: redactarea cererii

Următorul pas este redactarea cererii pentru eliberarea adeverinței de studii. Cererea trebuie să fie concisă, clară și convingătoare. Iată un model de cerere:

Către [Numele Instituției de Învățământ]

Subsemnatul/a [Numele și Prenumele Dumneavoastră], posesorul/a CNP [CNP-ul Dumneavoastră], absolvent/a al/a [Numele Liceului/Facultății] în anul [Anul Absolvirii], cu diploma de absolvire numărul [Numărul Diplomei], solicit eliberarea unei adeverințe de studii pentru a o utiliza în scopuri [specificarea scopului, de exemplu, angajare, continuare studii, etc.].

În acest sens, atașez la prezenta cerere copii ale actelor mele de identitate, diplomă de absolvire și certificat de naștere, conform listei atașate.

Vă rog să luați în considerare solicitarea mea și să eliberați adeverința de studii în cel mai scurt timp posibil.

Cu respect,

[Semnătura]

Pasul 3: depunerea cererii

Depunerea cererii poate fi realizată în mai multe moduri, în funcție de instituția de învățământ. Puteți alege să o depuneți personal la secretariatul instituției sau să o trimiteți prin poștă sau prin e-mail, în cazul în care această opțiune este disponibilă.

Pasul 4: așteptarea răspunsului

După ce ați depus cererea, trebuie să aveți puțină răbdare și să așteptați răspunsul instituției de învățământ. De obicei, aceasta va procesa cererea într-un interval de timp rezonabil și vă va informa când puteți ridica adeverința de studii. Asigurați-vă că sunteți disponibil pentru a ridica documentul atunci când vi se comunică acest lucru.

Cât timp durează procesul de eliberare a adeverinței de studii?

Timpul necesar pentru eliberarea unei adeverințe de studii poate varia în funcție de instituția de învățământ și de perioada din an. De obicei, acest proces poate dura între câteva zile și câteva săptămâni.

Costă ceva eliberarea adeverinței de studii?

Majoritatea instituțiilor de învățământ eliberează gratuit adeverințele de studii pentru absolvenți. Cu toate acestea, este posibil să existe unele taxe administrative în anumite cazuri. Verificați politica instituției dumneavoastră în acest sens.

Ce trebuie să fac dacă am pierdut diploma de absolvire?

Dacă ați pierdut diploma de absolvire, puteți solicita o duplicat la instituția de învățământ unde ați absolvit. Va trebui să depuneți o cerere și să plătiți taxele corespunzătoare pentru obținerea duplicatului.


Vezi și:

Tudor

ad516503a11cd5ca435acc9bb6523536?s=150&d=mm&r=gforcedefault=1

Photo of author

Tudor

Lasă un comentariu