Cerere preschimbare permis auto

Cererea de preschimbare a permisului auto este un proces important pentru oricine detine un permis de conducere. Fie ca v-ati schimbat adresa de domiciliu sau aveti un permis deteriorat, este esential sa stiti cum sa depuneti cererea de preschimbare a permisului auto. In acest articol, vom discuta despre tot ce trebuie sa stiti despre acest proces si cum puteti face acest lucru online.

Depunerea cererii de preschimbare a permisului auto

Depunerea cererii de preschimbare a permisului auto poate fi facuta fie la sediul Inspectoratului de Politie Judetean, fie online, pentru a economisi timp si efort. Iata pasii pe care trebuie sa ii urmati pentru a depune o cerere de preschimbare a permisului auto:

 1. Accesati site-ul web al Inspectoratului de Politie Judetean sau al autoritatii competente pentru a depune cererea online.
 2. Completati toate campurile obligatorii ale formularului online cu informatiile dvs. personale si cele referitoare la permisul auto.
 3. Atasati documentele necesare, cum ar fi actul de identitate sau dovada de domiciliu actualizata.
 4. Platiti taxa de preschimbare a permisului auto, daca este cazul, folosind platforma online de plata.
 5. Verificati toate informatiile furnizate si trimiteti cererea online.

Cerere preschimbare permis online

O metoda convenabila de a depune cererea de preschimbare a permisului auto este prin intermediul platformelor online puse la dispozitie de institutiile responsabile. Aceasta optiune va permite sa evitati cozile si sa economisiti timp. Iata cateva avantaje ale depunerii cererii online:

 • Economisiti timp: Nu mai trebuie sa va deplasati la sediul autoritatii pentru a depune cererea, ceea ce va economiseste timp pretios.
 • Convenient: Puteti completa cererea online oricand, de la confortul casei dvs., fara a fi nevoie sa asteptati programare.
 • Urmareste stadiul cererii: Puteti urmari stadiul cererii dvs. online si sa aflati cand va fi gata noul permis.

Cum Sa Completati Cererea Online

Pentru a completa cu succes cererea de preschimbare a permisului auto online, urmati acesti pasi simpli:

 1. Accesati site-ul web al Inspectoratului de Politie Judetean sau al autoritatii competente pentru a gasi formularul de cerere online.
 2. Introduceti datele dvs. personale cu atentie, asigurandu-va ca sunt corecte si actualizate.
 3. Atasati documentele solicitate in format electronic, asigurandu-va ca acestea sunt scanate clar si sunt in format acceptat.
 4. Finalizati plata taxei, daca este necesar, folosind metodele de plata online disponibile.
 5. Revizuiti toate informatiile furnizate si apoi trimiteti cererea.

Faqs – intrebari frecvente

1. Cat dureaza sa obtin un permis auto nou dupa depunerea cererii online?

Timpul de procesare poate varia in functie de institutia responsabila si de volumul de cereri. Cu toate acestea, de obicei, va puteti astepta sa primiti noul permis in aproximativ 2-4 saptamani.

2. Ce se intampla daca nu am completat corect cererea online?

Daca exista erori sau informatii incorecte in cererea online, este posibil sa fie necesar sa corectati aceste greseli la sediul autoritatii competente. Verificati intotdeauna informatiile inainte de a trimite cererea online.

3. Pot sa conduc cu vechiul permis pana cand primesc noul permis?

Da, in majoritatea cazurilor, puteti continua sa conduceti cu vechiul permis pana cand primiti noul permis de conducere, asigurandu-va ca aveti intotdeauna asupra dvs. si vechiul permis si confirmarea depunerii cererii.

Depunerea cererii de preschimbare a permisului auto online este un proces simplu si convenabil. Urmand pasii corecti, veti putea sa obtineti rapid noul permis de conducere si sa continuati sa conduceti in legalitate.


Vezi și:

Lucian

ad516503a11cd5ca435acc9bb6523536?s=150&d=mm&r=gforcedefault=1

Photo of author

Lucian

Lasă un comentariu