Cum pot plati cu telefonul: ghid complet

Plata cu telefonul devine tot mai populară în zilele noastre, oferind o modalitate rapidă, sigură și convenabilă de a face achiziții. Dacă te întrebi cum poți plăti cu telefonul, acest ghid complet îți va oferi toate informațiile de care ai nevoie pentru a începe să folosești această tehnologie modernă. Indiferent dacă ești în căutarea informațiilor despre plata cu telefonul în magazine sau online, acest articol îți va oferi toate răspunsurile de care ai nevoie.

Plata cu telefonul în magazin

Pentru a plăti cu telefonul în magazine, urmează acești pași simpli:

 1. Asigură-te că telefonul tău are tehnologia NFC (Near Field Communication) activată. Acesta este un element esențial pentru a efectua plăți contactless.
 2. Descarcă și instalează o aplicație de plăți mobile, cum ar fi Apple Pay, Google Pay sau Samsung Pay, în funcție de sistemul de operare al telefonului tău.
 3. Adaugă cardurile de debit sau credit în aplicația de plăți mobile. Aceste carduri vor fi utilizate pentru efectuarea plăților.
 4. La momentul plății în magazin, deschide aplicația de plăți mobile și apropie telefonul de terminalul de plată cu NFC. Terminalul va citi informațiile necesare pentru a efectua tranzacția.
 5. Verifică tranzacția pe telefon și așteaptă confirmarea. Plata ta a fost efectuată cu succes!

Plata cu telefonul online

Dacă vrei să faci cumpărături online și să plătești cu telefonul, urmează acești pași:

 1. Asigură-te că ai o aplicație de plăți mobile instalată pe telefon.
 2. Adaugă cardurile de debit sau credit în aplicația de plăți mobile, la fel cum ai procedat pentru plățile în magazin.
 3. La momentul plății pe site-ul web, alege opțiunea „Plată cu telefonul” sau „Plată contactless” (denumirea poate varia în funcție de magazin).
 4. Urmărește instrucțiunile de pe ecran și confirmă plata cu telefonul.
 5. Primești o notificare pe telefon care confirmă tranzacția. Cumpărătura ta este acum plătită.

Securitatea plăților cu telefonul

Siguranța este o preocupare majoră când vine vorba de plățile cu telefonul. Iată câteva sfaturi pentru a-ți proteja informațiile financiare:

 • Păstrează telefonul tău protejat cu o parolă sau o amprentă digitală.
 • Nu dezvălui niciodată PIN-ul sau codul de acces al telefonului altor persoane.
 • Verifică periodic extrasele bancare pentru a detecta eventuale tranzacții neautorizate.
 • Descarcă aplicațiile de plăți mobile doar din surse de încredere, cum ar fi App Store sau Google Play.

Întrebări Frecvente despre Plata cu Telefonul

Care telefoane acceptă plățile mobile?

Majoritatea telefoanelor moderne acceptă plățile mobile, cu condiția să aibă tehnologia NFC și să ruleze un sistem de operare compatibil cu aplicațiile de plăți mobile, cum ar fi iOS sau Android.

Este sigur să fac plăți cu telefonul?

Da, plățile cu telefonul sunt considerate sigure, mai ales dacă iei măsuri adecvate de securitate, cum ar fi protejarea telefonului cu o parolă sau o amprentă digitală și descărcarea aplicațiilor doar din surse de încredere.

Se pot adăuga mai multe carduri în aplicația de plăți mobile?

Da, poți adăuga mai multe carduri în aplicația de plăți mobile. Acest lucru îți oferă flexibilitate în alegerea cardului pe care vrei să-l folosești pentru fiecare tranzacție.

Cum pot verifica istoricul tranzacțiilor cu telefonul meu?

Pentru a verifica istoricul tranzacțiilor cu telefonul tău, deschide aplicația de plăți mobile și caută opțiunea „Istoric tranzacții” sau echivalentul său în meniu. Acolo vei găsi lista tranzacțiilor anterioare.

Cu aceste informații, ești pregătit să începi să plătești cu telefonul în magazine și online. Este o modalitate convenabilă de a face achiziții și de a-ți gestiona finanțele personale. Dacă ai întrebări suplimentare, nu ezita să consulți manualul telefonului sau să contactezi serviciul de asistență al aplicației de plăți mobile pe care o folosești.


Vezi și:

Tudor

ad516503a11cd5ca435acc9bb6523536?s=150&d=mm&r=gforcedefault=1

Photo of author

Tudor

Lasă un comentariu