Cât câștigă Messi pe minut

În fotbalul modern, salariile jucătorilor de top au atins niveluri incredibile, iar Lionel Messi este unul dintre cei mai bine plătiți fotbaliști din lume. Cu toate acestea, calcularea exactă a câștigurilor sale pe minut poate fi un subiect interesant și controversat.

Contratul lui Messi

Lionel Messi a semnat un contract impresionant cu Paris Saint-Germain (PSG) în august 2021, după ce a părăsit FC Barcelona. Contractul său cu PSG a fost evaluat la aproximativ 35 de milioane de euro pe an, fără a lua în considerare bonusurile și alte venituri suplimentare.

Câștigurile pe minut

Pentru a calcula câștigurile lui Messi pe minut, trebuie să împărțim venitul său anual la numărul de minute pe care le petrece pe teren în timpul unui sezon de fotbal.

Numărul de minute pe teren

Un jucător de fotbal obișnuit poate petrece aproximativ 90 de minute pe teren într-un meci standard de fotbal. Totuși, Messi, fiind un jucător de talie mondială, are tendința de a juca mai mult decât atât, fiind adesea titular și având o contribuție semnificativă în timpul jocului. Prin urmare, putem estima că Messi petrece în medie aproximativ 95 de minute pe teren în fiecare meci.

Calculul câștigurilor pe minut

Calculând venitul anual al lui Messi și împărțindu-l la numărul de minute pe care le petrece pe teren, putem obține o aproximare a câștigurilor sale pe minut. Având în vedere salariul său anual de aproximativ 35 de milioane de euro și numărul de minute pe care le petrece pe teren, putem ajunge la o cifră impresionantă.

Venitul anual al lui Messi 35 milioane de euro
Numărul de minute pe teren într-un sezon 95 de minute/meci x 38 meciuri/sezon ≈ 3.610 minute
Câștigurile lui Messi pe minut 35.000.000 euro / 3.610 minute ≈ 9.697 euro/minut

Astfel, se poate observa că Lionel Messi câștigă aproximativ 9.697 de euro pe minut petrecut pe teren în timpul unui sezon de fotbal.

Lionel Messi este fără îndoială unul dintre cei mai bine plătiți fotbaliști din lume, iar câștigurile sale pe minut sunt impresionante. Cu un salariu anual exorbitant, divizat la numărul de minute pe care le petrece pe teren într-un sezon, se poate constata că Messi își câștigă fiecare minut cu o sumă impresionantă.

Impactul financiar al transferului lui Messi pentru PSG

Un alt aspect important de luat în considerare este impactul financiar al transferului lui Messi pentru Paris Saint-Germain. Transferul său la PSG a generat o atenție masivă din partea fanilor și a mass-mediei, iar clubul a făcut o investiție semnificativă pentru a-l aduce pe teren. Pe lângă salariul său exorbitant, trebuie luate în calcul și alte cheltuieli asociate, precum primele de semnătură, bonusurile de performanță și contractele de publicitate, care pot adăuga și mai mult la costurile totale.

Investiția în succesul sportiv și comercial

Paris Saint-Germain nu a făcut doar o investiție în abilitățile fotbalistice ale lui Messi, ci și în succesul său comercial. Prin atragerea unei figuri de talie mondială precum Messi, clubul a câștigat o vizibilitate globală și a deschis noi oportunități de generare a veniturilor prin vânzarea de bilete, produse de merchandising și parteneriate de sponsorizare.


Vezi și:

Ergos

ad516503a11cd5ca435acc9bb6523536?s=150&d=mm&r=gforcedefault=1

Photo of author

Ergos

Lasă un comentariu